Το Ξενοδοχείο - Ιστορία

Τό Ξενοδοχείο ΟΙΤΗ είναι η ζωντανή ιστορία της Λουτρόπολης.

Χτίστηκε τό 1896 με σχέδια Γερμανού αρχιτέκτονα. Είναι το δεύτερο κτίριο που κατασκευάστηκε στη Λουτρόπολη για να λειτουργήσει σαν ξενοδοχείο,και να εξυπηρετεί κυρίως εύπορους ταξιδιώτες της εποχής που εφταναν με άμαξες για να κάνουν τις διακοπές τους στα Ιαματικά Λουτρά της Υπάτης.

Στό ξενοδοχείο, έχουν διαμείνει κατά καιρούς μεγάλες προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας του 20ου αιώνα.

Σε σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο του 1930 βλέπει κανείς την γεμάτη επισκέπτες Λουτρόπολη που την εποχή εκείνη ήταν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών και χαλάρωσης στην Ελλάδα.

Μπορούμε να διακρίνουμε και στιγμιότυπα από το προαύλιο του ξενοδοχείου ΟΙΤΗ, με επισκέπτες και τα χαρακτηριστικά αυτοκίνητα της εποχής.

Το Ξενοδοχείο εχει ανακηρυχθεί απο το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της χώρας και συμπληρώνει 120 και πλέον χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Η ιδιοκτησία σήμερα, επιμελείται με ιδιαίτερη φροντίδα την διατήρηση του ιστορικού αρχιτεκτονικού του χαρακτήρα, σε συνδυασμό με την δυνατότητα παροχής ανέσεων ενός σύγχρονου ξενοδοχείου.